ESCHLBOCK

POWER TRUCK TUROX

De basis van deze ESCHLBÖCK BIBER Power Truck Turox is een chassis ontwikkeld door Eschlböck.

Met een effectief bruikbaar snijbreedte van 122 cm en een invoerdiameter van 1 meter is deze grote combi-chipper rotor BIBER 92, met meer dan 2m² zeefoppervlakte, en de mogelijkheid om stamhout met een dikte tot 75 cm te verwerken naar houtchips, dé perfecte chipper op de markt!

De innovatieve rotor is gemakkelijk te onderhouden en heeft een langere levensduur. Alle precisie-onderdelen zijn zo vervaardigd zodat ze bij verslijten of bij input van vreemde voorwaarden, snel en gemakkelijk gewisseld kunnen worden. De chipping rotor kan zowel met robuuste messen, als met snelwisselmessen uitgerust worden. Afhankelijk van de zeefgrootte en de mes-kwaliteit, kunnen exacte fijne houtchips, of grove houtchips geproduceerd worden.

De sterke drijvende kracht van de Power Trucks kan de BIBER 92 chipper zijn ware vermogen leveren, en met hoogwaardige apparatuur, zijn de BIBER Trucks onverslaanbaar als het gaat om lange werktijden en grote volumes in ruw terrein en op lange afstanden.

Daarmee is dit het efficiënte antwoord op de toenemende bedrijfseisen die aktief zijn op de chippermarkt, en voor operatoren die de chipper met de kraan willen beladen in perfecte werkomstandigheden door gebruik te maken van de zeer robuuste bewezen techniek.

Tevens maakt deze BIBER 92 gebruik van gevestigde waarden in componenten zoals MERCEDES-BENZ en ESCHLBÖCK. Dit resulteert in meerdere voordelen voor de gebruiker: chassis, chipper, controlefuncties en kraan werden gebouwd op een compacte unit.

De BIBER TUROX beschikt maar liefst over een vermogen van 625 pk en 3.000 Nm. !

Voor de veiligheid van de bosbouwactiviteiten, werden er hoge eisen gesteld aan mobiliteit en wendbaarheid van de chipper. Het vier-assige chassis ‘Tridem’ in 8×8-versie beschikt over superieure vaardigheden tijdens het rijden die zorgen dat de moeilijker en tegelijkertijd gevoelige bosbodems gemakkelijker bereidbaar zijn dankzij de permanente vierwielaandrijving. Alle vier de planetaire assen worden aangedreven, waarvan de vooras en de derde achteras ook gestuurd zijn.

De gecombineerde chipping-rotor van ESCHLBÖCK verzekert u van een hoog gebruiksgemak en energiebesparend werken. Een zeefkorf in 2 delen, maakt het werk om deze te wisselen een pak lichter alsook gemakkelijker te onderhouden en geeft u uiteindelijk de beste houtchips. Tevens zorgt een grote blower met hoge kwaliteits slijtdelen in 1 stuk gebouwd, voor exacte fijne chips of samenhangende grotere chips met een laag gehalte aan fijne fractie.

Eschlböck – koelingssysteem is gemakkelijk te reinigen, te gebruiken voor extreem hoge temperaturen in stoffige omgevingen. 

In noodgevallen is er een wereldwijde service voor alle chassis onderdelen van Mercedes beschikbaar.

Er zijn geen bovengemiddelde breedtes of gewichten, daarom is voor deze Biber Power Truck TUROX geen speciale vergunning vereist. Bewezen serie onderdelen van Mercedes en Eschlböck staan voor duurzaamheid en kostenefficiëntie. De Biber Power Truck TUROX is ontworpen voor economische werken in de productie van houtchips. 

TUROX

  • 630 PK met direkte volledige krachtoverbrenging
  • 8×8 heeldrive met meesturende achteras
  • wieldiameter zoals voorzien voor woestijntoepassingen
schermafbeelding-2016-12-08-om-10-12-38
12244591_498703946972717_2423815725880847810_o
Operators-stoel_Biber3
BIBER_Power-uckc
  • Houtchips